Historia - hur det hela började 

Hur det hela började..

I nådens år anno 1992 påbörjades den numera legendariska “Spain Tour”.

Sex friska grabbar tog sig till Torrevieja med omnejd för att golfa och annat. Detta år var ett “lakmus” test på vad som komma skulle och mycket riktigt, Spain Tour var född.

1993 gick de första officiella tävlingarna av stapeln och result samt statistik började samlas. En “släp-bar” dator fylldes med allehanda information såsom “fairway hits” och “greens in regulation”.

Under årens lopp har antalet resenärer skiftat, men två "dårar" har varit touren trogen hela tiden medan andra har kommit och gått.

Allt eftersom spelet, och datorerna, utvecklades så sofistikerades också resan. Teknologins framfart gjorde att touren kunde följas av nära och kära via Internet.

En egen websida togs fram med gästbok och allt.

Efter 11 år i Spanien skulle vår “hemma-bas” säljas vilket då hastigt och mindre lustigt innebar att vi inte längre hade något naturligt ställe att bo på.

Vi bestämde oss därför att göra en “Europatourare”. D.v.s. gå utanför gränserna.
Kan Europoatouren spelas i Asien och Sydamerika, så kan väl vår egen “Spain Tour” spelas på annan plats än just Spanien.

Sagt och gjort!

För att få något att se fram emot under de annalkande vintermånaderna började vi, tillsammans med några kalla pilsner, att spåna fram en plan.

Den gick i sin enkelhet ut på att spara lite varje månaden under 2 års tid för att med dessa medel ta oss till en alternativ Spain Tour.
Valet av resmål var tämligen enkelt då man är en inbiten golfare, SKOTTLAND.

Vi började i liten skala…Men! Det hela har vuxit och vi är nu 11 stycken golftokar som ska åka till Skottland och spela samtliga championship banor.

Vi hoppas att alla ni som kan och vill, följer med oss på färden genom att klicka in på golf.se eller vår egen www.spaintour.se .

Historierna och skrönorna från diverse år är lika många som golfslagen men tourens själ ligger orubbad.

Non solum golf!!

Friend Link:Air Max 2016 Schuhe,2017 Nike Air Max,Air Max 90 Mid,Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Turnschuhe,Nike Air Max 95 Turnschuhe